Saturday, September 6, 2008

PUDING ROTI BAKAR



Bahan A

1 TIN SUSU CAIR
1/2 CWN AIR
1/2 CWN GULA
1/2 CWN YOUGURT
3 BIJI TELUR
2 sudu besar mentega/butter (dicairkan)


Bahan B

1 BUNGKUS ROTI (nono gune roti gardenia)
1/2 cwn kismis
1/2 cwn jagung
CERI (utk hiasan)

cara-cara:


CAMPURKAN SEMUA BAHAN A DALAM MANGKUK.THEN KACAU..
CARIK/POTONG ROTI...
MASUKKAN ROTI YG TELAH DIPOTONG DALAM BAHAN A. KACAU ROTI TD.. BILA ROTI DAH KEMBANG..MASUKKAN KISMIS & JAGUNG..
LENSER BEKAS PEMBAKAR DGN MENTEGA. MASUKKAN ADUNAN.
BAKAR SELAMA 1 JAM - 1 1/4 JAM DALAM SUHU 180.

1 comment:

BigMouth said...

Alang ni jarang masak.. tp leboh gak cube.. cam sedap jer...